Monday, May 19, 2014

uusi blogi ja kirjakuulumisia !

Kukapa olisi uskonut, että kaksi kuukautta surullisen kuuluisan blogini lopettamisen jälkeen olen täällä taas! (Tähän voi kukin halutessaan kuvitella sarkastisen hymiön jos toisenkin.) Nyt rinnallani kulkee kuitenkin vankka usko siihen, että kykenen viimein kirjoittamaan juuri niistä asioista, jotka polttavan kuumaksi kutsumuksekseni koen: seikkailuista, hiippailuista ja hulluudesta. Blogin bannerissa olen elementissäni: paitsi räyheänä ja viekkaana, myös kovasti muistuttamassa itseäni siitä, etten ota näitä kutsumusasioita enkä varsinkaan tätä Heidiä tässä turhan vakavasti.

Miksi blogi, taas ja jälleen kerran? Miksen jo luovuta ja jätä ihmisiä ja ennen kaikkea itseäni rauhaan? Kuten kirjani esipuheessakin totean, kirjoitan yksinkertaisesti siksi, etten malta olla kirjoittamatta. Muuta syytä en välitä enkä edes osaa antaa, sillä se on kaikkein rehellisin vastaus. "Kirjoita näistä asioista!", kaikki kokemani tuntuu viestittävän minulle. Se, mitä "nämä asiat" ovat, vaihtelee toki halki ajan ja paikan - ja voi olla, että juuri kirjoittaminen on minun tapani ylipäänsä kulkea halki tuon ajan ja paikan.

Tässä blogissa en aio:
- kirjoittaa elämästäni enkä siihen liittyvistä ihmisistä (joskin saatan joskus sivuta aihetta)
- postailla reissuhommista - en ainakaan siihen totuttuun tapaan

Sen sijaan aion:
- esitellä ja haastatella mainioita tyyppejä: tutkijoita, aktivisteja, taiteilijoita, elämäntapaurpoja ja ennen kaikkea hiippareita
- kertoa kirja- ja kirjoitusprojektieni etenemisistä ja takapakeista
- vouhottaa opintoihini liittyvistä asioista, jotka näillä näkyvin tulevat painottumaan erityisesti rauhantutkimukseen sekä kansalaistottelemattomuuteen
- ja ennen kaikkea: koota ajan kanssa kattavan tietopaketin kaikista niistä asioista, jotka muodostavat oman (subjektiivisen, rajallisen ja ennen kaikkea tämänhetkisen) käsityskykyni mukaan hyvän elämän

Aion siis pureutua hiippariaktivismiin kaikkine olomuotoineen ja esiintymistapoineen. Blogissa tullaan lähes satavarmasti puhumaan intiimeistä sekä tunteita herättävistä ja mielipiteitä jakavista asioista, joten jos esimerkiksi seksi, muuttuneet tajunnantilat, ruoan penkominen roskiksista tai mielenosoitukset aiheuttavat ahdistusta, tämä blogi ei mitä luultavimmin ole sinua varten. En ole enää se sama tyttö kuin kaksi vuotta tai vuosi sitten, enkä tule koskaan olemaankaan.

Hiipparijengi - yksi suurimmista inspiraationlähteistäni näinä päivinä.

Entä miten tämä kaikki liittyy tulevaan kirjaani?

Kävin eilen tapaamassa kustantajaani, joka kommentoi käsikirjoitustani "erittäin vakuuttavaksi." Olimme molemmat yhtämielisiä siitä, että tekeleestäni saadaan vielä aivan hitonmoisen hyvä kirja. Päätimme siis olla kiirehtimättä, sillä kirjan julkaisuajankohdan pikaisuus tuskin on itseisarvo. Kaiken kaikkiaan julkaisuun vaikuttaa kolme isoa muuttujaa: meikäläisen reissaileminen ja ulkomaille muutto, markkinointitekijät sekä yleinen näkyvyys. Pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että kirjan julkaiseminen siirtyy ensi vuodelle. Vakaa aikomuksemme on tehdä kirjasta erittäin vakuuttava paitsi kielellisesti myös visuaalisesti ja pitää huoli siitä, että mahdollisimman moni intoutuu lukemaan sen. Kaiken kaikkiaan olen varsin mielissäni kuulemastani, sillä nyt alkaa totisesti vaikuttamaan siltä, että meikäläisen kirja tulee kestämään aikaa ja lukukertoja!

Oma osuuteni on nyt kuitenkin aikalailla tehty, ja se tietää kaltaiselleni sanasielulle ensisijaisesti yhtä asiaa: seuraavaan tekeleen kimppuun porautumista! Mielessäni on jo joitain kuukausia vempuillut uusi kirjaidea, jota aion kesän aikana alkaa työstämään. Salaperäisesti totean tässä vaiheessa vain, että seuraava kirjani tulee kertomaan Suomesta.

4 comments:

 1. Jes, jes, jes! Ihanaa Heidi!
  Minulle on aivan sama mistä kirjoitat, kunhan kirjoitat, ja pääsen lukemaan sitä. Oloni on ollut suorastaan yllättävän ontto ja surullinen ilman sinun tekstejäsi, joihin unohtua kerrasta toiseen. Luin edellisiä blogejasi jo useamman vuoden (olet muuten ainoa ihminen jonka blogia olen ylipäätään aktiivisesti koskaan seurannut, puhukoot se jo puolestaan) ja "kasvanut" siinä ohessa ihmisenä hyvin paljon itsekin. Olet minulle inspiraatio, vaikken kaikessa olekaan kanssasi samaa mieltä. Toivon pelkkää hyvää sinulle ja kirjaprojektillesi, olen alusta asti odottanut sitä innolla ja tulen odottamaankin siihen saakka, kunnes sen käsiini saan! It's good to have you back!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ois kyllä aivan surkeantylsää olla samaa mieltä kaikesta! En usko että rauhanomainen yhteisö/yhteiskunta/maailma on missään nimessä yksimielinen, vaan moniääninen ja -mielinen ja siitä huolimatta harmoninen. Yksimielisyys ei juuri vaadi sosiaalisten taitojen kerryttämistä - monimielisyys taas on jatkuvaa ristiriitojen ja konfliktien (rauhanomaista) ratkomista. :>

   Tästä tulee kyllä kaikilta osin aika kovin erilainen blogi kuin aiemmista. Oon jo monta vuotta halunnut kirjoittaa tieteestä ja taiteesta, mutta kokenut jonkinsortin riittämättömyyttä itsessäni - etten ole vielä "valmis" kirjoittamaan niin sanotuista Oikeista Aiheista. Näihin päiviin mennessä mulle on kai kertynyt jo niin paljon sanottavaa, etten yksinkertaisesti enää välitä. :D Ny mennään, jou!

   Delete
 2. Kiitos ja tervetuloa vaan takaisin!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti tyyppi! Mulla on aika kunnianhimoisia postausaiheita mielessä - saa nähdä mitä tästä ny tulee, vai tuleeko mitään ensinkään !

   Delete