Monday, June 8, 2015

piän kuulumistöräytys

Pihiu!

Tuumasin että voisin ehkäpä noin kerran kuussa yrittää rustailla tänne pienimuotoisia kuulumisia!

Kouluhommia olen tykittänyt nyt siihen malliin, että kandin paperit tosiaan lävähtävät käteen vielä hyvissä ajoin tämän vuoden puolella. Näyttääkin siis siltä, että kun nuo paperit vain kätösiini saan, pääsen aloittamaan niin sanotun Suuren Projektin. Tämä projekti ottaa paikkansa Intiassa ja Nepalissa, ja kestää arvioideni mukaan muutaman vuoden. Projektiin liittyy ashrameissa ja luostareissa asumista, joogisia opintoja (Yogic Studies - onko oleellisempaa opintietä!) sekä ayurvedaa ja ekstaattista tanssia. Vielä muutama vuosi sitten jännitin yliopistoelämästä irtoamista kovastikin, mutta nyt se tuntuu käyvän aivan luontevaan tyyliin. On tullut aika liikkua isosti eteenpäin. Sen verran mulla kai kumminkin oli konsensusmielistä järkeä päässä, että tuumasin suorittaa kandidaatintutkinnon loppuun. Näin lienee just hyvä.

Joskus tuossa marras-joulukuussa ei siis muuta kuin tukka veks ja matkaan! Himalaja odottaa ja ennen kaikkea kutsuu!Tässä on vielä kuitenkin kukkea kesä edessä kaikkine touhuineen ja seikkailuineen. Ainakin Rainbow Gatheringiin olen suuntaamassa vielä toistaiseksi tuntemattomassa pakuporukassa, sillä pitähään tuo joukkohurmos nyt kokea ennen kuin vetäytyy Himalajan transsendenttiin hiljaisuuteen. Kaikenmoista muutakin festari- ja retriittipöhinää on tiedossa.

Ja ainiin! Tästä huutelinkin jo Facebookin puolella, mutta koska joka iikka tuskin feisbuukkiani seuraa, niin meikäläisen kirjanhan voi bongata jo Goodreadsistakin. Tästä näin tsekkaamaan: https://www.goodreads.com/book/show/24933404-kerran-kuljin-ja-kumarsin?ac=1
Klikatkaahan kyseinen tekele to-read- listalle! Kieltämättä tuntuu sopivalta saada tämä projekti päätökseen ennen seuraavan alkamista.

Siinäpä piän kuulumistörähdys.

Tässä vaiheessa en ole mistään muusta niin vakuuttunut kuin siitä, että omaan sisäiseen viisauteen kannattaa todellakin luottaa ja sen ääntä kuunnella - se nimittäin tietää ja tuntee.

P.S. Kiitos vielä Lontoo-vinksuista - vietin erittäin mieluisat ja miellyttävät viikonpäivät William Blaken, lampaiden ja vegaanihöystösten parissa!

15 comments:

 1. Oon utelias, mistä aiheesta teet kandia? Joogiset opinnot kuulostavat niin kiehtovilta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Teen muuntuneiden tajunnantilojen potentiaalista rauhanrakennuksessa. Näkökulma yhdistelee transpersonaalista psykologiaa sekä rauhantutkimusta. Aihe kiinnostaa mua erityisesti spirituaalisten teknologioiden (esim. meditaatio ja jooga) sekä psykoaktiivisten substanssien kautta. Nyt tässä taannoin kyhäsin pienimuotoisen esseen samasta aiheesta, jossa keskityin nimenomaan psilosybiinisieniin. Olisi vinhaa, jos saisin tuota esseetä käytettyä myös kandissani.

   Käyn siis vähän vielä kamppailua sen suhteen, että keskitynkö spirituaalisin teknologioihin vai psykoaktiivisiin substansseihin - vai kenties molempiin. Mihin ikinä päädynkään, niin tulen syksyllä tarvitsemaan haastateltavia. Ehkäpä etsin moisia vaikka tämän blogin kautta. n__n

   Joogiset opinnot on nyt se juttu! Tykkään rauhantutkimuksesta kuin hullu puurosta, mutta Suomessa ei ole kovinkaan mehukkaita maisteriohjelmia kyseisestä opintiestä. Lisäksi on varsin hankalaa tehdä tutkimusta psykoaktiivisista substansseista, jotka ovat täällä laittomia. Esim. Hollannissa sen sijaan natsaavat niin maisteriohjelmat kuin lainsäädäntökin, joten ehkäpä joskus tulevaisuudessa vielä ajaudun sinne. Nyt (tai no, ei NYT, mutta vielä tämän vuoden puolella!) kuitenkin Himalajalle. :>

   Delete
 2. Tarkoittaako "tukka veks" että ajat luostari-siilin :D Vois toimiakin..!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tarkoittaa! :D Kaikki nuo tsekkailemani nunneryt vaativat että pidempiaikaisilla asukeilla täytyy olla rehellinen siili/kalju!

   Delete
 3. Hei! En malta oottaa sun kaljua! Jos ja kun eksyt Hollantiin, laitathan mulle mailia. Olisin otettu jos saisin keittää sulle teetä. Mua kans kiinnostaa nää psykeleedliproggikset, ja löytän koitaa jotain tapoja toteuttaa itseäni tällä saralla. Oon menossa vapaaehtoiseksi Breaking Conventioniin (!!!!!). Mut siis joo, asun pohjoishollannissa, mua saa haastatella, meillä saa kämpätä ja jos tarviit jotain apua tai infoa täällä opiskelusta (kanditason tosin) ni vastaan enemmän kuin mielelläni.

  Huippua kesää, oot huippu!

  pus

  Johanna

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Hei! En malta oottaa sun kaljua!" -- Tää oli jotenkin aivan todella asiallinen töräytys! Jes!

   Just näillä näkymin en taida Alisiin maihin olla matkaamassa, mutta jos vielä joidenkin vuosien päästä olet hoodeilla, niin tee, kämppääminen ja vinksut todellakin maistuvat! Voisit tehdä vähän etukäteiskartoitusta jo, että mahtaisiko tällaiselle tulevalle (kundaliini)joogaopettajalle olla tarvetta niillä main. 8)

   Mulla oli kans moni toveri BConissa. Toivottavasti oli mehukas ja mutkaisa meno! (No ihan varmasti oli!)

   Delete
 4. heiheii! Oot megainspiroiva tyyppi ja ois ihan huippuu lueskella juttujasi lisää, toivottavasti päivittelet blogiasi pian :):)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitän huomionosoituksesta. n__n

   Tällä hetkellä seilaan Itä-Euroopassa, katsotaan jos saisin täältä jonkinmoista päivitystä aikaiseksi!

   Delete
  2. Loistavaa ! :)

   Delete
 5. Viu. Olet poistanut Facebookin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tulin tänne samaisen huomion saattelemana.

   Delete
  2. De-aktivoin mun Facebook-tunnukset Lappi-reissun ajaksi, enkä tajunnut että siinähän samalla de-aktivoituu myös julkinen profiili. Nyt kuitenkin pelittää taas! n__n

   Delete
 6. Hoi! :) olisi mahtavaa kuulla susta taas!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt on ollut aika tiukkaa menoa Lapissa, ja ensi viikonloppuna järjestän vielä meditaatioretriitin.

   Sen jälkeen ehtinen taas! (Suuri kunnianosoitus tällai kiinnostus meikäläisen menemisiä kohtaan, kiitos siitä. :>)

   Delete