Saturday, October 18, 2014

mysteerikompleksi ja hässimissuoja

Tänään tuumasin jakaa muutaman otoksen lempipaikastani täällä Kunmingissa. Kyseessä on 金殿, sananmukaisesti kultainen temppeli, joka on iso mysteerikompleksi ympäröivine puistoineen ja ainakin vielä toistaiseksi luonnontilassa olevine vuorimetsineen. Kaupungin sisältä löytyvä luonnontilainen metsä on Kiinassa kova juttu (en ole itseasiassa törmännyt moiseen missään muualla kuin Kunmingissa, vaikka kiinalaisia kaupunkeja onkin tullut nähtyä jo lähemmäs 30), joten ei ihme että tämä paikka tuntuu vetävän puoleensa ihan jatkuvasti. 

Itse kultaista temppeliäkin elähdyttävämpi näky oli kuitenkin metsän siimeksestä bongaamani miesparivaljakko, joka oli väsännyt kahdesta sateenvarjosta itselleen hässimissuojan. Nämä luikkivat housut kintuissa ja puolijäykkinä karkuun minut nähdessään - harmistuin, sillä olisin mieluusti suonut tuon lemmentuokion jatkuvan. Omat lemmentuokioni ovat tauolla vielä melkein kaksi kuukautta, joten sympatisoin kaihoisasti kaiken sortin parivaljakkoja.

Metsissä kasvaa mysteerikasveja.

Seuraava koitokseni: viisisivuisen esseen kirjoittaminen aiheesta ihmisyys - kiinaksi ja käsin kirjoitettuna. Opettajamme on hulluna Adam Smithiin ja Friedrich Hayekiin, joten täytynee hakea hyvän arvosanan toivossa inspiraatiota kapitalistisesta leiristä. (Sielunmyyntiä kiinalaiseen tyyliin!)

No comments:

Post a Comment